Wprawdzie jesteśmy przyzwyczajeni do określonych połączeń aromatów, nie oznacza to, że zestawianie ze sobą dań, które pozornie absolutnie do siebie nie pasują, nie może dać…
Uczestnictwo w warsztacie kulinarnym to znakomita droga do zdobycia nowych umiejętności – poznanie odpowiednich praktyk produkcyjnych i tajników rozmaitych przepisów albo po prostu nauczenie się…
Świeżość i tradycyjny smak z Piekarni Pochopień Piekarnia Pochopień jest firmą z tradycjami datowanymi na 1946 rok. Stworzona została przez mistrza piekarniczego Jana Pochopień, który…
Technologia parzenia kawa w kapsułkach została opracowana ponad cztery dekady temu temu i powoli zdobywała sobie tysiące zwolenników. Ten wygodny proces umożliwia zaparzenie napoju wysokiej…
Samodzielne przygotowanie posiłków w domowym zaciszu ma sporo plusów. Głównym z nich jest w szczególności zmniejszenie kosztów – stołowanie się w domu jest na ogół…
Ostatnio coraz rzadziej zjadamy obiady składające się z dwóch posiłków. Przez notoryczny pośpiech, co generuje chęć szybkiego najedzenia się, często rezygnujemy z zup, ograniczając się…
Od prężnego rozwoju przemysłu żywieniowego, który zaczął się w XX wieku, produkty konsumowane przez nas każdego dnia zaczęto coraz częściej nasycać różnorodnymi związkami wydłużającymi ich…
Nie jest prawdą, iż barszcz czerwony to potrawa jedynie na święta, którą podajemy z reguły w czasie Wigilii czy też dużych rodzinnych zabaw. W domach,…